Halloween!!

Buuu på er där ute! Är på en minihalloweenfest med mina systrar och systersbarn. Vi har spökat ut huset och klätt ut oss. Riktigt kusligt. 👻🎃 
 
 
Idag satte jag och Charlotte upp en lång cavalettiserie på ena långsidan och tre bommar på marken med ett avstånd på 17m (4 galoppsprång) mellan varje bom på den andra långsidan. Blev ett rejält styrkepass idag! Cavalettiserie är ett otroligt nyttigt verktyg för att få hästen att arbeta genom kroppen. Dessutom får bakknänen verkligen stärkas upp. Jojo tyckte att det var lite konstigt i början, men sen jobbade han väldigt trevligt genom cavalettin.       De tre galoppbommarna var målet att få hästarna att tänka själva och anpassa sig till bommarna. Vi ryttare skulle bara "hänga på". Jojo var otroligt trevlig i vänster varv men i höger var det jobbigare att bibehålla rytmen hela vägen. 
 
Det här med att få hästen att tänka själv är en väldigt viktig egenskap. Vi ryttare kan inte hjälpa hästen till 100% i alla lägen. Ibland måste hästen själv klara situationen. När jag var yngre försökte jag att hjälpa hästen för mycket. Vilket ledde till att under situationer jag inte kunde hjälpa till gav hästen "upp". Detta blev självklart ett problem. Än idag har jag en förmåga att hjälpa till för mycket och gör saker mer komplicerade än vad de egentligen är. Någonting jag verkligen måste tänka på för att inte göra.
 
Ha en trevlig Halloween!
 
//RD 

Rdhastsport - Rebecca Danefjord

Ett nytt liv, nya mål men samma dröm.

RSS 2.0 Rdhastsport - Rebecca Danefjord