Övning ger verkligen färdighet!

Onsdagar brukar vara vår hoppdag. Denna gång gjorde vi mycket lydnadsövningar och styrkeövningar. Kattis brukar nämligen ha träningar på kvällen och förra veckan körde dem verkligen en dunderträning som jag ville testa på idag. 
 
Så här såg banan ut. 
 
Det som är så bra med övningen 1 är att den tillåter hästen att tänka själv, samtidigt som det hjälper till med rytm och balans. Liza som har en tendens att vilja för mycket fram till hindret blir den här övningen perfekt. Det är även bra för mig själv också som måste låta hästen sköta tänket. Efter övning 1 går man på övning 2. 21,5 är egentligen 5 jämna galoppsprång, men efter som det är en studs innan flyter det bättre på 6 galoppsprång. Här märker man snabbt om hästen har lärt sig något från övning 1. På Liza blev första gången på övning 2 jättebra. Blev verkligen supernöjd med henne. Hon kom ur svängen i en rytm till cavalettin och fortsatte i samma rytm efteråt. Dock så blev hon andra gången lite väl framåt igen mot oxern. Då körde jag bara övning 1 igen tills hon väntade på hindret. Vi avslutade sedan allt genom att köra en liten bana. Började med att komma från höger varv på Ö1 (övning 1), sedan komma direkt till Ö2, sedan runt till Ö3, och travhoppa, vända runt och komma på Ö1 från vänster håll. Otrolig nyttiga övningar där rytm och balans är centrum. Tycker även uppvärmningen på Ö3 där hästerna redan från början får sätta sig på baken och komma upp i språnget är suveränt. Ö3 blev en introduktion för Ö1.
 
Efter den här dagen känns allt lovande. Tyckte rytm, balans och språng var mycket bättre. Jag var också mycket lugnare i sadeln.Jag har en lätt förmåga att göra för mycket, i stället för att låta hästen jobba. Kändes även bra mellan mig och Liza. Vi börjar hitta varandra mer och mer. Det gäller att man hittar de där små knapparna, dock kan dem vara jäkligt svåra att hitta ibland. 
 
Ha det bra!
 
//RD
 
 

Rdhastsport - Rebecca Danefjord

Ett nytt liv, nya mål men samma dröm.

RSS 2.0 Rdhastsport - Rebecca Danefjord